Telefon

+36309256366

e-mail

fazekaskaroly@gmail.com

elérhető

Hétfő - Péntek: 8-16

A lovaglás megtanulásához több éves, kitartó, kemény munkára van szükség. Ahhoz, hogy a lovas ülése olyan legyen, mely szükség esetén befolyást tud gyakorolni a lóra, mi lovas emberek azt mondjuk, hogy sziklaszilárd, stabil ülést kell elsajátítani. A lovas tanuló ezen kritériumoknak úgy tud megfelelni, ha legalább két éven keresztül futószáron lovagol. Fontos hogy a képzés megfelelően képzett lovas szakember irányítása mellett, jól képzett iskolalovon történjen.

Körülbelül kétévi futószárazás után, ha a futószárazást vezető szakember úgy dönt, hogy a lovas tanuló alkalmas tovább lépni, akkor biztosítani kell számára egy olyan iskolalovat, amely alkalmas legalább a Szent György dj feladatainak ( féloldalazások, vállat be, fél piruett, ugrásváltások, stb.) végrehajtására. A futószárról lekerült lovas tanuló a számára biztosított iskolalovon el kell, hogy sajátítsa az előbb említett gyakorlatokat. Amikor a lovas tanuló elsajátította a Szent György díj gyakorlatait, akkor bemutatja ezeket egy erre a célra felállított szakemberekből álló bizottság előtt, akik javaslatot tesznek a lovas előremenetelére.

Amennyiben a lovas tanuló tovább léphet, következik az az időszak, ami igen izgalmas, és minden lovas tanuló számára meghatározó. Egy kiképzetlen, “nyers” csikót kell olyan szintre képeznie, ahol már a lóval legalább az ugrásváltást, piaff, piruett, stb, gyakorlatokat lovagolni tudja. Ezek végrehajtását néhány ember megfelelő osztályzattal értékeli és javaslatot tesz arra nézve, hogy az illető lovas tanuló most már mint lovasszakember mennyire vált jogosulttá a ló és lovas képzésre.

Le kell tehát szögeznem, hogy amíg a lovas nem képes elsajátítani, majd azt úgy bemutatni, hogy szakmailag értékelhető legyen, addig az illető semmiképpen nem minősül lovas szakembernek. Addig csak lovas tanuló.

Ha a lovas képzést komolyan vesszük, akkor megállapíthatjuk, hogy a kezdetektől, míg valakiből lovas szakember válik, legalább 12 év kitartó, kemény, nagy türelmet igénylő munka szükséges.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük